donderdag 4 juni 2015

What to do lijstjes..

Een espressobar begint met de juiste koffie, maar waar vind je die? En hoe zet je dan die goeie koffie?
Ik denk dat ik daar wel meer achterkom door een barista cursus te doen.. 
Zo leer je hoe je om moet gaan met koffie. Dus dan leer je ook vast waar je op moet letten bij goeie koffie bonen en vooral niet onbelangrijk lekkere smaak!

Wat is er nodig, wat moeten we leren, uitzoeken? Er valt nog zoveel te ontdekken!
Er zijn natuurlijk ook dingen zoals wij dat absoluut NIET willen! =) Daar moet we goed zich op zien te krijgen.
En nu met deze blog gaan wij dat duidelijk zien te krijgen en kan natuurlijk iedereen (die dat wil =P) met onze zoektocht meegenieten, superleuk!!








Wat wij nu al proberen te doen is verschillende soorten koffietentjes uitproberen, dan te letten op uitstraling, sfeer, personeel, de kaart, de koffie en de hapjes.
Als wij dit zien worden we helemaal enthousiast om zelf te gaan beginnen! Bijvoorbeeld Meesters in Purmerend heeft koffie met extra’s zoals Hazelnoot Heaven, maltesers en 5 soorten kruiden. Bij elk kopje dat je krijgt, krijg je een zelfgemaakt mini cakeje, met steeds een andere smaak, zo leuk! En ontzettend lekker!
Bij Hugo in Gorinchem geven zij elke klant een zilveren dienblaadje met daarop de koffie, een stukje brownie, een toefje slagroom en een glaasje water.

In Antwerpen, echt een super schattig tentje waar ik de naam niet meer van weet in en klein zijstraatje met een super leuke mini etagere op de kaart met chocola, koekjes en macarons. Echt een verwennerij!

Lojola superschattig poppententje, kitscherige stoelen en tierelantijnen, zelfgemaakte taarten en een heerlijke cappuccino met gember en honing, heerlijk!


Geen opmerkingen: