maandag 1 juni 2015

ONTBIJT: Caffè latte of cappucino met een ontbijtmuffin

Koffie is elk moment van de dag genieten! 
Bij het ontbijt kan een niet al te sterke koffie met veel melk lekker zijn, cappuccino met een gebakje smaakt op elk moment van de dag, op een warm zomermiddag is ijskoffie heerlijk, vooral in combinatie met chocolaatjes en na een heerlijk diner een lekkere stevige espresso.


De meeste mensen houden niet van ontbijten of hebben het te druk en toch is het soms zó lekker en gemakkelijk. Dit is één van onze favoriete ontbijtmuffin voor in de ochtend, vooral omdat het niet zo zoet is! 

Dus hier een lekker recept voor de snelle ontbijters onder ons. En weetje, dit is nog lekkerder met een caffè latte of cappuccino! Jamjam!

De meeste spullen heb je altijd wel in huis. Zo niet, laat dan je creativiteit er op los!

Wat hebben we nodig?

- 8 bekers/ kopjes, muffinvormpjes of jampotten van dik glas (wij namen de steenglazuurde bekers van Ikea
- bakfolie 
Ik kon het niet laten..
- 200 g bakmeel
- een beetje gemalen kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
- geraspte schil van 1 citroen/sinaasappel 
- 50 g roomboter
- 75 ml honing
- 2 eieren
- 250 ml karnemelk (of beetje yoghurt en melk met elkaar mengen)
- 1 kleine wortel fijngeraspt
- 50 g rozijnen
- 1 eetlepel havermout


De oven voorverwarmen op 190 graden. Bedek de 8 bekers met bakpapier. Roer suiker en de citroenschil erdoor. In een andere kom smelt je de boter en roer de honing en de eieren erdoorheen. Giet het mengsel, samen met de karnemelk, in een het droge mengsel. Meng het goed tot een klonterig beslag. Voeg als laatste de wortel en de rozijnen toe.

Vul ongeveer tweederde van de bekers met het beslag. Strooi de havermout erover en bak 30 minuten tot de muffins goed gerezen en gebarsten zijn aan de bovenkant. Laat ze zeker wel even afkoelen voordat je ze uit de vormen haalt, anders brokkelen ze uit elkaar. En je hebt je overheerlijk ontbijtje. Je kan ze warm of koud eten, ze smaken beiden even lekker!

Heb nu al zin in mijn ontbijtje! Eetsmakelijk!

Ennuh, als jullie het anders hebben gedaan, zijn wij benieuwd!

Geen opmerkingen: